CIASTO KINDER COUNTRY #10
Witajcie, post ten będzie poświęcony ciastu Kinder Country. Przepis i zdjęcia wysłała mi koleżanka Ola. Olu dziękuję!
SKŁADNIKI:
- 350 ml słodkiej śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 250 g herbatników
- 2 białe czekolady
- 2 mleczne czekolady
- 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
PRZYGOTOWANIE:
1. Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach, dolewając pomału roztopioną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
2. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150 ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
3. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki jeden obok drugiego, wlać jasną masę, wyrównać. Ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać ciemną masę. Wierzch posypać garścią Kangusów i wstawić do lodówki na 2 godziny.
A oto Kinder Country, które wykonała moja koleżanka Ola.
SKŁADNIKI:
- 350 ml słodkiej śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 250 g herbatników
- 2 białe czekolady
- 2 mleczne czekolady
- 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
PRZYGOTOWANIE:
1. Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach, dolewając pomału roztopioną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
2. W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150 ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać, aż składniki się połączą.
3. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki jeden obok drugiego, wlać jasną masę, wyrównać. Ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać ciemną masę. Wierzch posypać garścią Kangusów i wstawić do lodówki na 2 godziny.
A oto Kinder Country, które wykonała moja koleżanka Ola.
Pozdrawiam Was cieplutko, Weronika.
Komentarze
Prześlij komentarz